Edelleen Venesjärvellä – päivän puuhia ja kirpparilöytöjä

Tämän päivän teksti on kirjoitettu ”aina välillä” kun muilta tekemisiltä on jäänyt aikaa yli. Aloitin se puoli kahdeksalta ja lopetin nyt iltasella klo 18:20.

Ehkä huomenna teen samalla tavalla…

~~~~~~~~~

Uusi päivä on alkanut.
Henry kömpi juuri makuuhuoneesta hieman unenpöpperöisenä. On kuulemma valvonut hiukan viime yönä. Sanoi vahtineensa paistia, joka muhi leivinuunissa melkein koko yön. Leena paistaa kananmunia ja kahvi tuoksuu. Kiva, että Leenalla sattuu olemaan monta vapaapäivää; saamme kaikki olla yhdessä.

Meidän – siis koirapojan ja minun päivä alkoi aamulenkillä varttia vaille kuusi. Maa oli (on edelleen) valkoisen huurteen peittämä. Nurmikko tuntuu hassun pehmoiselta jalkojen alla, kun se antaa periksi hitaasti.

venesjarvi_aamupiha1_2014-03-25

 Tontin raja kulkee peltotien kohdalla.
Naapurin viljelysmaa erottuu hieman tummempana tien toisella puolella.

venesjarvi_aamupiha2_2014-03-25Kesähuoneessa on jo aurinkoisina päivinä iltapäiväkahviteltu.

Kuvien laadusta en mene takuuseen; läppärin näyttöön kun ei voi luottaa.
Korjaan sitten kotona, jos on tarvetta.

~~~~~~~~~

No niin, nyt on aamiainen syöty.
Ennen sitä kävin valokuvaamassa aurinkoisen pihan. Viisi joutsenta lensi ruohokentän yli ja Chicolla heräsi taas paimentamisvietti – aivan kuten mökkiaikoina. Kahdeksasta ikävuodestaan ja kaupunkioloistaan huolimatta kunto riitti hurjaan juoksuun. Vasta peltotiellä hän antoi periksi. Ilmeisesti siinä kulkee hänen mielestään reviiriraja. Tosiasiassa siinä kulkee myös tontin raja.

.
Tänään taitaa tulla erityisen hyvä päivä.
Nyt hengitys on palautunut melkein normaaliksi; sitä se ei tosiaankaan ole ollut kolmena ensimmäisenä päivänä täällä ollessani.

Sunnuntai oli pohjanoteeraus. Silloin en oikeastaan pystynyt mihinkään, piti vain hyvin hitaasti kävellä jos yleensäkään. Päivä meni oikeastaan vain ollessa ja pelätessä. Muistui mieleen vuosi 1996; aika jolloin jäin sairaslomalle ennen sairauseläkkeelle jäämistä. Palautuminen kaikista työpaikan ”myrkkypapereista” (ne itsejäljentävät) ja kopiokoneen mustepölystä edes siedettävään kuntoon kesti pari vuotta.

Nyt taidan taas kerran päästä pelkällä säikähdyksellä. Se on lohdullista.

En ymmärrä mistä syystä kunto romahti; olisiko kuitenkin pölyä ollut ilmassa tänne ajaessani? Mielestäni ei ruuhkaa ylen määrin ollut, eikä ilmastointi autossakaan ollut päällä. Siksi toiseksi kaikki suodattimet ovat kyllä ihan priimalaatuisia.

~~~~~~~~~

Taas on kirjoittamisessa ollut muutaman tunnin tauko.
Olen kaventanut Leenan leningin, istuskellut ulkona auringossa koiran kanssa ja syönyt lounasta. Seuraavaksi pidämme pienen tauon. Paitsi Leena, joka lähtee seurakunnan kirpputorille töihin. Henry-veli ja minä lähdemme vähän myöhemmin kaupungille; käymme muutamassa kaupassa ja yhdellä kirppiksellä. Chico saa jäädä kotivahdiksi.

~~~~~~~~~

Eilen vaihdettiin Miniin kesärenkaat ja Henry sai kun saikin uuden antennin asennettua. Vanha antenni oli ”asennettu” varsin omaperäisesti: kun ei muuten pysynyt paikoillaan, niin oli keksitty liimata se kiinni! Eihän sitä sitten enää saanut irti kuin väkisin. Pitihän auto pesettääkin ja niin auto jäi ilman antennia. No, eilen kaivettiin sitten liimat irti ja tehtiin uudet urat ja nyt sekin asia on kunnossa.

Koska tästä näyttää tulevan ”kokopäiväkirjoitus”, niin jatkan taas myöhemmin. Nyt vietämme tunnin siestan.

~~~~~~~~~

kirppisloyto_lasit-ja-kaadinKaupungilla on käyty. Ensin tarkistettiin Minin ilmanpaineet, sitten kävimme parissa kaupassa ja Leenaa tervehtimässä kirpputorilla. Nyt onneksi ei mukaan tarttunut mitään. Myös sunnuntaina kävimme kirpparilla; silloin ostin aikamoisen määrän laseja rikkoutuneiden tilalle, Samaan sarjaan sain vielä kaatimen Leenalta lahjaksi. Se oli leningin korjauskorvaus.

Luulin että lasit ovat jotain venäläistä tuotantoa ja olenkin aika huolettomasti suhtautunut niiden rikkimenemiseen, mutta ainakin Purppura-Antiikki Riihimäeltä sanoo niiden olevan suomalaista tuotantoa. Kuudesta lasista, yhdestä tuopista ja kaatimesta pyytää 80 euroa. Lisälaseja saa kuuden euron kappalehintaan. Itse maksoin laseista 2 e per kpl ja kannunhan sain lahjaksi.

~~~~~~~~~

Nyt kello on jo kuusi.
Leena on kotiutunut kirpparityöstä ja kahvit juotu. Parhaillaan isäntäväki on puita sahaamassa. Pitääkin käydä ottamassa heistä muutama kuva.

Tämä päivä on ollut oikein mukava. Huomenna jatkamme samoissa merkeissä.

Kas tässä puurtajat:

venesjarvi_puusouvi-1_2014-03-25

 

Kategoria(t): Me keuhkovammaiset, Reissut, Terveys, Työt ja puuhat, Ystävät Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti